Chalet De Vier Seizoenen
Kreischberg Chalet 50 by Alps Resorts
 

HERFST

De herfst is het perfecte seizoen om volledig te ontstressen en te genieten van de rust. Ons chalet biedt daar alle mogelijkheden toe. Met een jacuzzi en een sauna heb je je eigen privé spa.

Toch een keer buiten de deur naar een spa? Geen probleem. Ga naar zwemparadijs Aqualux in Fohnsdorf! Hier kun je niet alleen heerlijk tot rust komen ook is er avonturengebied voor de kinderen. Hier is onder andere een golfslagbad, een stroomversnelling en een glijbaan. Een verdieping hoger is er een sportzwembad. Met een totale wateroppervlakte van 900 m² kun je bij Aqualux ontspannen in de warme thermale baden of tijdens een sessie in de sauna, terwijl tegelijkertijd het berglandschap van Boven-Stiermarken zijn wonderen op je ziel laat werken.


Genoeg uitgerust? Bezoek een museum! Het district Murau is het dichtst beboste gebied van Stiermarken. Houtverwerking en houtambachten hebben er dus een lange traditie. Het Holzmuseum in St. Ruprecht ob Murau biedt onderhoudende informatie over hout als grondstof in al zijn variaties en is een leuk, veelzijdig uitstapje voor jong en oud. Ruiken, voelen, beleven! In dit interactieve museum gaat hout echt leven! Het museum is van 1 mei tot met 31 oktober dagelijks geopend.

Of dompel jezelf onder in de wereld van het Murauer bier. Bezoekers van het Murauer Brouwerijmuseum kunnen tijdens een twee uur durende rondleiding de wereld van Murauer Bier met alle vijf de zintuigen beleven op audiovisuele, geur- en proefstations. Het prachtstuk is de showbrouwerij. Een miniatuurbrouwerij met een output hoeveelheid van 10 hl die ambachtelijke bieren zoals pale ale en stout brouwt.


Even de natuur in? Ga naar de Günsterwasserfall. De magie van de waterval zal je betoveren. Met een verval van 65 meter is de waterval de hoogste van Stiermarken. Sinds 1906 is de hele waterval toegankelijk via paden en trappen. Een goed ontwikkeld pad, beveiligd door leuningen, leidt naar het hoogste punt van de waterval. Op de talrijke bruggen heb je een fascinerend uitzicht op de kracht van het water.


Zin in een autotocht? Pak de auto en rijd over de Sölkpass. Volg de slingerende weg en geniet van de mooie vergezichten. Met een beetje geluk zie je de eerste sneeuwvlokken vallen. Bij hevige sneeuwval wordt de pass afgesloten.


Meer info