Chalet De Vier Seizoenen
Kreischberg Chalet 50 by Alps Resorts
 

LENTE

De lente is bij uitstek het seizoen om te fietsen. De ideale vakantiemix van sport en cultuur. De fietspaden in de regio Murau-Kreischberg zijn uniform en duidelijk bewegwijzerd. Je kunt kiezen tussen gemakkelijke, gezinsvriendelijke paden en uitdagende fietstochten met een lengte van wel 250 km en aanzienlijke hoogteverschillen. Neem je eigen fiets mee of huur ter plaatse een gewone fiets of e-bike.


Tijdens de tochten is het de moeite waard om af en toe een pauze te nemen, bezienswaardigheden in de omgeving te ontdekken of misschien zelfs een verfrissende duik te nemen in de Auerlingsee, die op je wacht langs de route van Murau naar St. Lambrecht. Een rondleiding door het indrukwekkende St. Lambrecht klooster met z’n unieke tuin is ook een aanrader. De Murradweg die langs de Mur slingert, leidt je naar Judenburg, de locatie van 's werelds hoogste planetarium en een van de 10 modernste planetaria ter wereld. Onderweg ontdek je knusse dorpjes, kastelen en kloosters van meer dan duizend jaar oud. Voor ervaren fietsers die op zoek zijn naar extra fysieke uitdagingen, beloont de Karchaurunde - met een niet te onderschatten bergetappe - je met prachtige uitzichten over Murau.  


Doe je het liever wat rustiger aan? Sla dan samen een balletje op een van de vier golfbanen in de regio Murau-Kreischberg, waaronder Murau Golf Club en de Mariahof golfbaan. Deze voldoen aan de hoogste golfverwachtingen en bieden je de perfecte gelegenheid om je handicap tijdens je vakantie te verlagen. Maar ook voor de culinaire fijnproever is Stiermarken een aanrader met vele mogelijkheden voor het proeven van bergkaasjes, wijnen en andere lokale heerlijkheden.


En de kinderen? Die vervelen zich geen minuut. Ze kunnen bijv. spelen, klimmen, klauteren in de Hochseilgarten in Oberwölz (vanaf half mei) of sterrenkijken in het hoogste planetarium van de wereld in Judenburg. Een leuke familie-activiteit is ook de Wipfelwandernweg in Rachau (vanaf eind april). Dit 2,7 km lange pad over houten trappen en vlonders voert je tot aan de boomtoppen en is het hoogstgelegen pad in Europa. Wedden dat ze die Wifi-code helemaal niet nodig hebben!


Meer info