Chalet De Vier Seizoenen
Kreischberg Chalet 50 by Alps Resorts
 

WINTER

In de winter laten de besneeuwde bergtoppen en bossen van de vakantieregio Murau-Kreischberg je gegarandeerd niet koud. Of je nu liever de omgeving verkent op alpine- of langlaufski's, of op een snowboard, een vakantie in Stiermarken heeft voor elke wintersportfan iets perfects in petto. Het besneeuwde landschap nodigt ook uit om uitgebreide wandelingen te maken door de idyllische natuur. Op de "Kreischberger See Runde" rond de Kreischberg en op de "Zirben-wandelweg" kun je op de vrijgemaakte paden het witte landschap ontdekken met het hele gezin. Combineer in de aanloop naar Kerstmis een ontspannen wandeling met een bezoek aan een van de talrijke feestelijke Kerstmarkten in de regio Murau-Kreischberg.

De geweldige ligging van ons chalet vlakbij het dalstation maakt ons chalet tot de perfecte uitvalbasis voor wintersporters. Op de ongeveer 40 km aan pistes die onze gasten in het skigebied Kreischberg te wachten staan, vinden zowel beginners als "professionals" perfecte pistecondities. Niet voor niets is de Kreischberg het "tweede thuis" geworden van Olympisch en Wereldbekerkampioen Anna Gasser! Ook freestylers kunnen in het snowpark hun trucs uithalen. Een snelheidsbaan, een permanente racebaan en een tubingbaan voegen de spreekwoordelijke kers op de taart.


Meer info


Wandel met sneeuwschoenen door het ongerepte landschap, weg van de gebaande paden, waar je als eerste sporen achterlaat in de vers gevallen sneeuw. De tocht rond het Grebenzenschutzhaus is een gemakkelijke kennismaking met sneeuwschoenwandelen voor beginners, terwijl het pad via de Troghütte naar de top van de Frauenalpe op 1997 m zeker meer geschikt is voor ervaren sneeuwschoenwandelaars.


Een dagje niet skiën of snowboarden? Een dag op de ijsbaan of sleeën is dan een welkome afwisseling, niet alleen voor de kinderen. Afhankelijk van de weersomstandigheden heb je verschillende mogelijkheden om te schaatsen, bijvoorbeeld bij de zwemmeren in Murau en Stadl an der Mur, maar ook bij de Stolzalpe achter de kerk. Een bijzonder hoogtepunt is IJspark Greimarena in St. Peter am Kammersberg, niet ver van Murau, met schaatsverhuur, schijnwerpers, muziek en versnaperingen.

Onder het heldere licht van een volle maan kun je in Lachtal genieten van een rodelbaan van ongeveer 2 km lang. De verlichte natuurrodelbaan begint bij de Hirzmann Alm en is ook gemakkelijk te voet te bereiken. Ongeveer 25 km van Murau ligt het Stiermarkse dorp Neumarkt, waar je kunt kiezen uit 4 geprepareerde rodelbanen in het familieskigebied Tonnerhütte. Je kunt hier met een sleeplift met je slee terug naar de top van de heuvel.

Ga naar de Turracher Hohe voor de spectaculaire Alpen-achtbaan, de Nocky Flitzer! Verder kun je hier ook schaatsen op de prachtige Turracher See.


Ben jij een langlaufer? De besneeuwde regio biedt jou de perfecte gelegenheid om helemaal aan de buitenwereld te ontsnappen, de omringende landschappen te bewonderen en van elk moment te genieten. Zowel hobbyisten als "pro's" vinden perfecte omstandigheden. De regio Murau-Kreischberg beschikt over ongeveer 40 km aan dubbelsporige paden langs de oevers van de rivier de Mur, aan de voet van de bergen en door pittoreske dorpjes in Stiermarken. Sneeuwkanonnen langs de Weirerteichloipe garanderen sneeuwcondities die 100% betrouwbaar zijn. Op dit ongeveer 2 km lange parcours kun je op een schietbaan ook je biatlonvaardigheden aanscherpen.


Meer info